Arla: Økologi til børn er på fremmarch
Ved at lancere en øko-variant af den populære ostehaps, håber Arla at nå ud til en række nye forbrugere.
I år runder Lillebror Ostehaps med andre ord de 27, og bliver i den anledning forfremmet til storebror. En ny lillebror er nemlig rykket ind i dagligvarehandlen: Den økologiske Ostehaps.
- Vi har besluttet os for at lave en økologisk variant i erkendelse af, at økologi til børn er på fremmarch. Samtidig oplever vi stor efterspørgsel fra forbrugerne, siger Marianne Ladegaard, der er kategoridirektør for ost hos Arla Danmark.
Den økologiske Ostehaps bliver lavet på mælk og smør fra økologiske malkekøer og bliver produceret på Birkum Mejeri på Fyn, hvor Lillebror Ostehaps er blevet lavet efter samme opskrift i 27 år. Den nye Lillebror bliver produceret lige sådan – men får det røde Ø-mærke.
- Vi får nogle gange spørgsmålet, om Lillebror Ostehaps er affaldsost, men det er altså en helt almindelig korttidsmodnet gul ost – nu bare økologisk, forklarer Marianne Ladegaard, der mener, at det røde Ø-mærke vil appellere til dem, der ikke hidtil har købt Ostehaps.
- Vi tror, vi får en række nye forbrugere med på vognen med den økologiske variant, slutter hun.
Både den originale og den økologiske Ostehaps kan fås i dagligvarehandlen over hele landet.